sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Ce inseamna spam?

Probabil multi dintre voi v-ati intrebat: ce-i ala spam?, ce inseamna spam? Ei bine spamul este in principiu un mesaj pe care voi nu vreti sa-l primiti. De obicei prin acel mesaj se incearca sa vi se vanda diferite produse sau servicii. SPAM in legislatia internet se considera infractiune si se sanctioneaza cu blocarea contului de gazduire mergandu-se pana la amenda penala. Deci aveti grija cei care spamati, poate va treziti cu vre-o amenda, nu ar fi exclus.
Sa va dau un exemplu de spam: aveam pe unu in lista de mess(il luasem anterior de pe un site de anunturi, vroiam sa cumpar ceva de la el sau el de la mine, nu mai tin minte) care din 2 in 2 minute vindea cate ceva. Cand eram mai concentrat sa fac ceva sau pur si simplu nu vroiam sa fiu deranjat, hop si Gheorghe vinde Hokia 6234, sau mai stiu eu ce. Nu mai zic, cand deschidem messu` nu se mai terminau offline-urile de la Gheorghe. Ce puteam sa-i fac altceva decat sa-i dau ignore??? Aaaa, puteam sa-l raportez la Yahoo ca spammer, dar oricum nu cred ca-l luau in evidenta si nici nu m-am obosit sa fac asta.
Pun pariu ca si noi aveti din astia in lista care va tulbura cand va e linistea mai mare sau primiti mailuri pe care nu le doriti cu mai stiu eu ce. Multe servicii de mail, dau ex pe Yahoo, au servicii de filtrare a spamului, care filtreaza si directioneaza spamul in Bulk. Dar stati linistiti ca nu tot spamul ajunge in Bulk, o sa va treziti cu el si in Inbox, sau mesaje importante ajung in Bulk. Cum se lucreaza cu cantitati foarte mari de date si totul se face dupa niste algoritmi automat, exista o marja de eroare.
Toti astia care va trimit mesaje asa din senin, in mare parte cu tenta comerciala se numesc SPAMeri
In concluzie cei care va simtiti cu musca pe caciula, in caz ca avem pe aici asemenea persoane, ce sa va zic: nu mai aruncati fratilor cu SPAM in oameni!!!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Multi folosesc spamul ca sa gaseasca clienti..dar daca noi uram spamul cum sa devenim clientul celui care se foloseste de el? :)

Anonim spunea...

si cum ii fu...t!??

De la Vrancea spunea...

Romania este pe locul trei la trimis spam, dupa USA si Brazilia....stam bine!

Anonim spunea...

Dar daca am dat de ex:pe youtube ai vzt acolo la comentarii unde screi reply|spam si dak am dat din greseala pe spam si nu vroiam sa am poti sa-ti spui ce s-ar putea intampla???